Afectiuni cauzate de purtarea necorespunzatoare a unui ghiozdan scoala. Partea a III-a

Dacă ai un copil care merge la școală în viața ta, probabil că ai observat că acesta este nevoit să care zilnic la școală o mulțime de cărți, caiete, instrumente de scris și tot felul de accesorii de care are nevoie. Greutatea pe care aceste obiecte o însumează este exagerat de mare, putând ajunge chiar și la câteva kilograme, ceea ce este extrem de mult pentru spatele celor mici. De regulă, elevii dețin un ghiozdan școală clasic, astfel că sunt nevoiți să poarte greutate pe umeri și spate, lucru care le poate afecta foarte mult sănătatea. Iată doar câteva dintre afecțiunile și problemele pe care cei mici le pot avea din cauza unui ghiozdan clasic:
ghiozdan scoala1. Dificultăți de respirație

Datorită greutății foarte mari pe care elevii sunt nevoiți să o care în spate, aceștia pot dezvolta dificultăți de respirație, de tipul respirație accelerată, greoaie. Lor le poate fi foarte greu să respire corect, cu ghiozdanul școală în spate, dar și după ce îl dau jos. Pentru a te asigura că elevul din viața ta nu întâmpină astfel de probleme, cumpără-i un ghiozdan școală pe care să-l tragă după sine, acesta având roți.
2. Probleme osoase
Copiii care poartă aproape zilnic un ghiozdan greu în spate ajung să dezvolte, în timp, probleme la nivelul oaselor. Datorită presiunii constante, acestea se pot sensibiliza foarte mult, crescând riscul unei dislocări sau chiar fracturi.
3. Apariția scoliozei
Scolioza este o afecțiune a coloanei vertebrale în care se poate observa o deviere în plan frontal, manifestată prin ieșirea în afară a coastelor. Cel mai frecvent scolioza poate apărea în zona dorsală sau la nivel lombar. Scolioza trebuie tratată prin kinetoterapie, fizioterapie sau chiar prin intervenție chirugicală. Pentru a evita astfel de complicații, alege un ghiozdan școală cu roți pentru copilul tău.